NVUIMPULS

Uspješno je održan #okruglisto u Opštini Plav

Uspješno je  održan #okruglisto u Opštini Plav na kojem su prisustvovali predstavnici javnih institucija iz Podgorice, Plava, Nikšića i Berana, te nevladine organizacije iz Plava.

 

Okrugli sto na temu „Institucionalni smještaj za osobe sa demencijom kao oblik zaštite˝ održan je u sklopu projekta „Zaštita prava na dostojanstveno starenje i prevencija demencije“ koji realizuju Zavod Krog i NVU Impuls, a finansira Evropska unija.

 

Prisutni učesnici su, kroz diskusiju, panele i obraćanja, razmijenili informacije i primjere dobre prakse iz  Domova starih u Risanu, Nikšiću i Podgorici, a razgovaralo se i o mogućnostima saradnje i povezivanja sa nevladinim sektorom.

@evropska_kuca

@crvenikrstniksic @izvidjacka_ceta_prokletije @opstina.gusinje @opstinaniksic @domstarih_risan @crveni_krst_plav

#demencija #starijalica #ljudskaprava #psihosocijalnapomoc #volenteri #glasgowskadeklaracij a #svjetksapoveljaodemenciji #dostojanstvenostarenje

Život sa demencijom- projekat za osobe koje boluju ili su u riziku od demencije i njihove porodice

Život sa demencijom- projekat za osobe koje boluju ili su u riziku od demencije i njihove porodice

April 21, 2024, 11:23 a.m.
"Savjetodavno-terapijski rad sa porodicama u riziku od izdvajanja djece i  porodicama koje su u riziku, od nasilja i  zanemarivanja  djece"

"Savjetodavno-terapijski rad sa porodicama u riziku od izdvajanja djece i porodicama koje su u riziku, od nasilja i zanemarivanja djece"

April 15, 2024, 7:29 p.m.