NVUIMPULS

„Dani borovnice“

U Plavu u sklopu tradicionalne godišnje manifestacije festivala „Dani borovnice“ održan je i Sajam poljoprivrede i ručnih radinosti na kojem je upriličena i degustacija borovnice, proizvoda od borovnica i zdrave hrane. Istraživanja pokazuju da povećana konzumacija borovnice može da pomogne osobama srednjih godina u borbi protiv kognitivnog pada, odnosno ubrzanog zaboravljanja i demencije. Zato su naši volonteri – promoteri prava osoba s demencijom na sajmu, koji je privukao veliki broj posjetilaca, realizovali uspješnu kampanju podizanja svijesti i promocije na temu demencije, prevencije i projektnih aktivnosti.
Na ovom događaju naši volonteri su razgovarali sa učesnicima festivala, dijelili informativne brošure i na taj način podsticali važan rad na smanjenju stereotipa i predrasuda o starijim osobama i osobama sa demencijom. Kampanja se odvijala u okviru projekta „Zaštita prava na dostojanstveno starenje i prevencija demencije“ koji realizuju Zavod KROG/Institute Circle zajedno sa Udruzenje Impuls na sjeveru Crne Gore.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Život sa demencijom- projekat za osobe koje boluju ili su u riziku od demencije i njihove porodice

Život sa demencijom- projekat za osobe koje boluju ili su u riziku od demencije i njihove porodice

April 21, 2024, 11:23 a.m.
"Savjetodavno-terapijski rad sa porodicama u riziku od izdvajanja djece i  porodicama koje su u riziku, od nasilja i  zanemarivanja  djece"

"Savjetodavno-terapijski rad sa porodicama u riziku od izdvajanja djece i porodicama koje su u riziku, od nasilja i zanemarivanja djece"

April 15, 2024, 7:29 p.m.