NVUIMPULS

Život sa demencijom: Održana tri Kick-off događaja

U okviru projekta «Život sa Demencijom« organizovana su tri kick off događaja, u Nikšiću 26,  27. u Beranama i 28.03.2024. u Plavu  na kojima su predstavljene aktivnosti projekta.

Na Kick-off događajima su prisustvovali predstavnici lokalnih vlasti, socijalni radnici, psiholozi i volonteri, koji su podijelili svoje uvide i lična iskustva iz prethodnog projekta, koje su označili kao neprocjenjive pri ulasku u profesionalni prostor. Učesnici događaja su se složili o značaju projekta, koji nesumnjivo doprinosi dostojnom starenju, stavljajući naglasak na dobrobit, povezivanje i osnaživanje zajednice, traženje zajedničkih rješenja i međusobnu pomoć.

Projekt »Živjeti s demencijom« nastoji osnažiti kako pojedinca tako i zajednicu. Stoga će se  tokom naredne dvije godine provoditi aktivnosti u oblasti edukacije, pružanja usluga savjetovanja i psihosocijalne podrške osobama s demencijom i njihovim porodicama.

Kroz aktivnosti će se podizati svijest šire javnosti, obučavati novi volontere, koji će zajedno sa već obučenim volonterima pružati psihosocijalnu podršku, jačati kapaciteti lokalnog javnog sektora. Poboljšaće se pristupačnost i efikasnost socijalnih usluga u osam opština kako bi adekvatno odgovorilo na potrebe osoba s demencijom i njihovih porodica; Nikšić, Plav, Gusinje, Berane, Plužine, Šavnik, Andrijevica i Petnjica. Teraputi će pružati usluge savjetovanja u Plužinama i Nikšiću, a volonteri  psihosocijalnu podršku tokom 18 mjeseci za 150-200 korisnika u okviru projekta.

Život sa demencijom- projekat za osobe koje boluju ili su u riziku od demencije i njihove porodice

Život sa demencijom- projekat za osobe koje boluju ili su u riziku od demencije i njihove porodice

April 21, 2024, 11:23 a.m.
"Savjetodavno-terapijski rad sa porodicama u riziku od izdvajanja djece i  porodicama koje su u riziku, od nasilja i  zanemarivanja  djece"

"Savjetodavno-terapijski rad sa porodicama u riziku od izdvajanja djece i porodicama koje su u riziku, od nasilja i zanemarivanja djece"

April 15, 2024, 7:29 p.m.